was successfully added to your cart.

Vi tycker det är otroligt kul att så många lär sig kitesurfing varje år. Vi ser också att allt fler väljer att investera i egen utrustning och fortsätta efter nybörjarkursen. Den vanliga utvecklingskurvan har varit att man lär sig åka fram och tillbaka, vända och hoppa små hopp, men vad är nästa steg? För de som vill utveckla sin åkning ytterligare rekommenderar vi att testa kitesurfing med en vågbräda.

Att kitesurfa med vågbräda kan man göra både med och utan fotstroppar. Dem flesta tycker nog att det är roligast utan fotstroppar, så kallat strapless kitesurfing. När man jämför en vanlig twintip med en vågbräda är vågbrädan byggd på ett sätt att den endast åker ett håll och när man vänder behöver man svänga runt hela brädan för att kunna fortsätta åka, denna brädkonstruktion kallas ”directional”.

Det är en otrolig frihetskänsla att kitesurfa strapless. Man känner tydligare vattnets rörelser under brädan och man måste koncentrera sig för att behålla balansen. Behöver man vågor för att kunna surfa strapless? Absolut inte! Det är bättre att man börjar i plattvatten för att lära sig ordentligt innan man tar sig ut i vågorna. Om man bor i Skåne så rekommenderar vi att börja träna i Lomma eller Lundåkra för att sedan ta sig ner till Skanör/Falsterbo/Kämpinge eller till Borrbystrand eller Gislövshammar på Österlen när vågorna bjuder upp till dans.

Vi har märkt större efterfrågan på vågbrädor i år så därför har vi nu utökat butiken med 2017 års modeller . Varmt välkomna till butiken i Lomma för att testköra i sommar.

Vi rekommenderar:

Airush Compact: 

För dig som vill köra lite större vågor och söker den riktiga vågsurfkänslan under fötterna. Compact är en allroundbräda som passar i både i småchoppigt vatten och i större vågor. Stora vågor rör sig med högre hastighet och med denna brädan under fötterna behåller du stabiliteten även när det går fort.

2017_airush__0007_core-compact

Handla nu

Airush Cypher:

Cypher är en kortare bräda med mer volym. Det betyder att den svänger fortare än en vanlig surfbräda och har bättre lättvindsegenskaper. Det är en perfekt bräda för svenska förhållanden med små till medelstora vågor som rör sig lite långsammare.

2017_airush__0006_core-cypher

Handla nu