KAPSTADEN


Januari

Kapstaden är verkligen ett av världens bästa ställen för kitesurfing. Området har fantastiska vågor och jämn vind under vintermånaderna. Den här resan riktar sig till både till kitesurfare som är på medelnivå och duktiga kitesurfare som vill fortsätta med att köra i vågor eller utveckla sin hoppförmåga. Förutom det kraftfulla och imponerande havet kring Godahoppsudden, tar vi dig också till Langebaan, en underbart vacker plattvattenlagun strax utanför staden.

Vågor i världsklass!


De dramatiska omgivningarna erbjuder mycket mer än bara kitesurfing. Kapstaden har utsetts till ”Världens bästa semesterort” av TripAdvisor vid ett flertal tillfällen.

Kapstaden

13 – 27 januari 2024

12490 SEK

Boende 12 nätter
Delat rum
Guidning av campledare
Förvaring av kiteutrustning
Frukost varje morgon
5 hrs private coaching +4500 SEK

Enkelrum +6000 SEK

Boka nu!

Detaljerad information

Vi bor på vår Trips Villa, ett vackert hus med lyxkänsla och karakteristisk design. Huset ligger bara några minuter från den största kitesurfingstranden i Blouberg. Huset har trädgård, täckt veranda med grill, två soldäck och en härlig swimmingpool.
Frukost ingår i alla våra paket. De närliggande restaurangerna erbjuder ett flertal olika kök. Vissa kvällar går vi alla ut och äter middag.

Alla våra paket är exklusive flyg, som du behöver boka från din närmsta flygplats. Eftersom Kapstaden är en välbesökt plats är det väldigt lätt att hitta bra flyg från de flesta europeiska storstäder. Vi försöker boka samma flyg för oss allesammans, men om detta inte går och om du bara kan åka vissa dagar kan du försöka med: British Airways, Virgin Atlantic, KLM, Turkish Airways, Lufthansa och South African airways, eftersom de är stora flygbolag med turer till Kapstaden.

Kapstaden är en vacker stad med många fantastiska platser att besöka, men tyvärr fungerar inte kollektivtrafiken särskilt bra. Bästa sättet att ta sig fram i och kring Kapstaden är trots allt med bil, så vi kommer hyra bilar under vår vistelse och vi delar tillsammans på kostnaden för dem. Kostnaden uppgår till ungefär 4000 – 6000 kr/per bil plus bränsle för två veckor.

Maten i Kapstaden är verkligen utsökt! En härlig och nyttig frukost ingår i alla våra paket, men när man är i Kapstaden måste man uppleva den lokala maten eftersom många av de här restaurangerna bjuder på matupplevelser utöver det vanliga. Vissa kvällar går vi ut och äter middag tillsammans medan vi andra kvällar stannar vi i huset och tillagar en ”braai” – en sydafrikansk grillfest. En vanlig lunch kostar cirka 50-70 R (25-35 kr) och en trerättersmiddag där dryck ingår cirka 200-250 R (100-125 kr).

Den berömda termiska vinden från sydost kallas “Cape Doctor” och under säsongen kommer den in runt lunch dom flesta dagarna med 10 m/s och mot eftermiddagen och kvällen ökar den upp till 15-20 m/s, vilket gör det optimalt för alla typer av kitesurfing. Varje år hålls den berömda tävlingen Red Bull King Of The Air i Kapstaden under vår vinter, därför att vinden anses vara någon av den bästa i världen där då.

Lär dig att fånga vågor på rätt sätt eller börja hoppa och gör din första backroll. Vi har en hel kista fylld med tips och tricks redo för dig att lära sig.
Våra coacher som är med på resan är väldigt erfarna åkare och duktiga instruktörer.  Viktigt att veta är att för att kunna coacha och filma behöver vi rätt väder och vindförhållanden, vilket avgörs av dina coacher på plats på resan.