I samarbete med Findwind har vi tagit fram en tjänst för att se aktuell vind just nu och veckans vindprognos, för att göra det så enkelt som möjligt att hitta Skånes bästa vind.


LOMMA

Här är vår “hemmaspot” där vi bedrivit kitekurser i mer än ett decennium och med tusentals elever. Lommas långgrunda sandstränder utan strömmar, snäckor eller stenar erbjuder världsklassförhållanden för att lära sig kitesurfing. Med stabila vindar från väst är säsongen lång och du är sällan ensam på vattnet.

Kom ihåg att visa hänsyn vid badväder och respektera den zonindelning som är överenskommen för dessa dagar.


LUNDÅKRA

När vinden blåser från sydost-ost i Lomma flyttar vi våra kitekurser till Lundåkrahamnen i Landskrona. Med stadig vind och stora långgrunda ytor med utmärkta möjligheter för både nybörjare och erfarna kitesurfare är Lundåkrahamnen en av de populäraste platserna i Skåne när det blåser från öst.

Ha lite extra säkerhetsmarginal och visa hänsyn i samband med landning och launchning på land då detta område kan bli trångt under sommarens varmaste blåsiga dagar.


LJUNGHUSEN

Vindarna smeker Falsterbohalvön året runt och här finns många utmärkta platser för kitesurfing i de flesta vindriktningar. Vi håller våra kurser vid Parkvägen när vinden blåser från ost/nordost.

Vid parkvägen samsas man om utrymmet med badare under högsommaren så var uppmärksam på skyltning och dedikerade surfzoner.


BORRBY

Borrby strandbad är en oändligt lång sandstrand som sträcker sig runt hela sveriges sydöstra udde. Några få dagar på sommaren är vindarna från nordost och då kan Borrby vara lämplig som plats för kitesurfing. Här finns det gott om plats både på vattnet och på stranden. Kom ihåg att ta med picknick då det är några kilometer till närmaste affär.

Vattnet på ostkusten är betydligt djupare, kallare och kan även vara strömt på sina ställen. Var uppmärksam på din instruktörs anvisningar.