Testa snowkite!

som kitesurfing, fast i 3D

I slutet av februari erbjuder vi snowkitekurser i Vemdalen. Perfekt för dig som vill kombinera en familjevänlig skidort med några dagars grym snökiting. Vi håller nybörjarkurser, prova-på kurser och kurser för dig som kan kita på vatten men vill översätta din kunskap till snö.

Datum: 18 Februari - 10 Mars 2019

Kontakta oss för mer info

Var vill du helst vara?

Jämför känslan genom att dra i reglaget

Prova På

kr 990

3 h

En enklare introduktion till snowkiting på cirka tre timmar för dig som vill veta mer och prova att snowkita.

NybörjarkursMest Populär

kr 1990

6 h

Vår mest populära nybörjarkurs i snowkite där målet är att du efter kursen kan fortsätta träna vidare på egen hand. Genomförs under en heldag.

Transition

kr 990

3 h

För dig som kan kita på vatten men vill översätta din kunskap till snö. Här går vi igenom de viktiga skillnaderna och säkerhetsaspekterna som du bör känna till när du kitar på snö.

Vad är snowkite?

Kitesurfing på snö

Snowkite går ut på att man seglar efter en drake med sina vanliga skidor eller snowboard på fötterna. Med hjälp av draken kan man som i segling ta sig vart man vill genom att kryssa mot, eller åka med vinden. De enda förkunskaperna man behöver är att kunna åka skidor eller snowboard ner för en normalbrant (blå) backe.

Varför Vemdalen?

Snösäkert och familjevänligt

Vemdalen är ett av Skandinaviens snösäkraste fjäll med goda tågförbindelser med våra stora städer. Vi har hållit kitekurser i Vemdalen sedan 2006 och kan fjällmiljön utan och innan. I februari/mars när snön är tjock och dagarna långa åker våra erfarna instruktörer upp från Skåne och anordnar kitekurser varje dag. Passar inte datumen? Kolla då in vårt kite camp på Dyranut i Norge som vi anordnar senare under våren.

Kontakta oss

NAMN

EMAIL

MEDDELANDE

[recaptcha size:compact]

Upplev dramatisk natur och pudersnö hela dagen
Håll koll på väderskiftningar då vädret till fjälls kan skifta mycket snabbt
Vad finns under snön? Var försiktig när du snökitar på sjöar och glaciärer.
Kita aldrig ensam och håll koll på varandra