Kitesurfing i Sverige

Vi håller våra kitekurser i Skåne för att där är våra blåsigaste kuststräckor i landet. Faktum är att när det blåser har Sverige några av världens bästa stränder att lära sig kitesurfing på. Vi har långgrund mjuk sandbotten, inga strömmar eller vågor och gott om plats jämfört med många av de populäraste ställena i världen.

Kitesurfing i resten av världen

Under vinterhalvåret ordnar vi kitekurser på de andra ställena i världen som vi pratade om ovan. Då kan du antingen följa med och lära dig från grunden, eller följa med och fortsätta träna från den nivå som du befinner dig på. Kolla filmen från Marocko till vänster eller läs mer om resorna på trips.kite.se

Varför kitekurs?

Anledningarna till att gå kurs innan man börjar med kitesurfing är många. Nedan har vi listat några av de vanligaste anledningarna till att folk väljer att gå kitekurs med oss.

Att dyka upp anonymt på stranden utan kännedom om utrustningen, vindarna, väjningsregler och risker kan vara förenat med livsfara både för dig själv och andra. En fara som i förlängningen kan leda till olyckor och att kitesurfing blir förbjudet på populära spots.
Du får kitekompisar under kursen som du kan träna vidare med och du får en erfaren instruktör och kontakt att fråga när det längre fram dyker upp funderingar kring allt möjligt inom kitesurfing.
Som nybörjare kan du räkna med några ofrivilliga krascher. Under kurs slipper du krascha din egen nyinköpta utrustning och är säker på att du använder det senaste på marknaden inom säkerhetssystem och prestanda.
Du har hela kursavgiften i rabatt om du sedan köper ett komplett kitepaket hos oss, utrustning som du känner till och har lärt dig behärska under kursen. Dessutom är Kitesurfing godkänt för friskvårdsbidrag upp till 5000kr/år, så hör med din arbetsgivare, kanske är hela kursen kostnadsfri!
Inlärningskurvan blir brant då instruktören anpassar utrustning, val av spot och kursupplägg till dagens aktuella förutsättningar och ger dig skräddarsydda övningar baserade på din personliga förmåga .
Du lär känna dina hemmaspots och vilka stränder som gäller i vilka vindar och om det finns några eventuella risker eller begränsningar med respektive spot. Att som nybörjare själv utforska nya kitespots kan vara riskfyllt.

Våra nybörjarkurser

Välj utifrån dina behov

Prova På

sek 990

  • 2,5 h
  • Upplev farten och kraften med kitesurfing
Läs mer

RideMest populär

sek 2990

  • 2 dagar
  • Fortsätt på egen hand efter kursen
Läs mer

Feel

sek 1990

  • 1 dag
  • Få garanterat smak för kitesurfing
Läs mer

Engagerade, trevliga instruktörer. Bra man fick gå ut i vattnet direkt och bra man fick testa med riktig kite direkt. Jag funderar på fortsättningskursen. 🙂

Peter45 år

Seriöst upplägg och mycket bra anmälan och snabba svar på email och datumändringar. Snyggt hus i Lomma och bra intro och genomgång första dagen. Bra att två extra lärare var med under andra dagen. Bra upplägg och kändes genomtänkt. Säkerheten först. Mkt erfaren lärare.

Kalle32 år

Det var riktigt roligt att få känna på kraften i kiten. Spännande i slutet också när man började få kläm på det. Jag ska definitivt börja kite surfa.

Tove29 år

Kunnig och trevlig lärare som gjorde upplevelsen mycket positiv. Jättekul!

David43 år

Helt underbara människor som får dig att känna dig som hemma i det härliga Beach House i Lomma. Väldigt grundliga instruktioner som gör att man känner sig trygg och säker. Ge dom några timmar med dig så står du upp på brädan och har the time of your life. Fler härliga skratt får man leta efter. Mycket bra utrustning, instruktörer och allt annat som man behöver.

Felicia35 år

Kändes mycket seriöst, från första mailkonversationen tills kursen var över. Har verkligen gett mig mersmak och jag kommer definitivt fortsätta med denna underbara sport!

Rolf53 år

Redo för att ta nästa steg i din åkning?  Boka privatlektion